Verhalenestafette in Molenberg is van start

9 februari 2021|In Nieuws

De eerste twee audio-opnames staan op band en daarmee is het officieel: ‘GEWORTELD, een audioboswandeling’ is uit de startblokken!

Mensen vragen me wel eens: ‘Hoe doe je dat nou, verhalen zoeken in een wijk die je niet kent? Inwoners betrekken die jou niet kennen?’ Nou, gewoon, door mensen te bellen of op hun af te stappen en het gesprek aan te gaan. Ik vertel wie ik ben, wat ik doe en vraag of ze willen meewerken.

Natasja van Dijk antwoordde gelukkig ja op die vraag, want ze is een goeie om erbij te hebben. Niet alleen vertelde ze – voor de microfoon – een mooi verhaal over haar jonge jaren als bewoner van de beruchte Vossekuil-flats in Molenberg, ook bood ze haar hulp aan bij het laten groeien van GEWORTELD. Net als ik ziet ze het project als een mooie kans om de sociale kracht van de wijk in de spotlight te zetten en wellicht te versterken.

Om dat te bereiken heeft ze me in contact gebracht met Debby Simons, die ik inmiddels gesproken heb en wiens wortels in Molenberg liggen. Zij wil mij op haar beurt graag introduceren bij andere wijkbewoners en zo kan het project langzaam maar zeker wortel schieten in de hele wijk. Dat is wat we hopen te bereiken.

Wil jij meer weten over ‘GEWORTELD, een audioboswandeling’, kijk dan hier.

– Els

Natasja van Dijk
Debbie Simons

Meedoen?

Woon je op Molenberg en wil je meedoen, als verhalenverteller of vrijwilliger, stuur me dan een mail, WhatsAppje of Signal (0622269879). NB: de verhalen worden bij voorkeur opgenomen bij de vertellers thuis, althans wanneer het daar mogelijk is om ons aan de corona-maatregelen te houden. Lukt dat niet, dan zoeken we een oplossing.